Категории
Mõnus mandariini-mandlijahukook
Mõnus mandariini-mandlijahukook
Приготовление:
- Kalla mandariinidele külm vesi ja tõsta pliidile. Keeda vaiksel kuumusel u 2 tundi. Tõsta mandariinid veest välja ja lase jahtuda. Lõika ristipidi pooleks ning eemalda seemned. Purusta köögikombainis koos koortega, kuni tekib ühtlane mass.
- Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist.
- Sega mandlijahu küpsetuspulbriga ning lisa muna-suhkrumassile.
- Viimasena lisa mandariinimass.
- Kalla segu õliga määritud lahtikäivasse vormi ning küpseta 180 kraadi juures u 1 tund (küpsusastet kontrolli tikuga, küpsetusaeg võib olla ka veidi lühem). Kui kook kipub liialt pruunistuma, vähenda veidi kuumust või kata fooliumiga.
- Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.
- Šokolaadikatte jaoks sulata veevannis šokolaad, lisa veidi õli või võid ning kalla koogile. Kook on parim järgmisel päeval ning säilib mahlasena õhukindlas karbis veel mitu päeva.
KoostisosadПорции:8 порции
Põhikoostisosad
200 g – Mandlijahu
150 g – Tume šokolaad
1 tl – Küpsetuspulber
4 tk – Mandariin
5 tk – Muna
200 g – Suhkur
1 spl – Õli