Soe salat vokitud Hiina lehtkapsa ja tuunikalakastmega

Ka talvisel ajal ei tohiks unustada salateid. Kui toores salat liiga külm ja lahja tundub, võib osa komponente küpsetada pannil või ahjus ja serveerida salatit hoopis soojana.

Приготовление:

Tuunikalakaste:

  1. Püreesta kapparid ja tuunikala koos õliga kastmeks.
  2. Maitsesta kapparivedeliku, laimi- või sidrunimahla ning soola ja pipraga.

Salat:

  1. Kuumuta pannil veidi õli. Pruunista aedube, pressi juurde küüslauk (1-2 küünt) ja säti ka pikuti pooleks lõigatud lehtkapsad ubade vahele.
  2. Kui köögiviljad on pruunistunud, maitsesta neid kergelt soola ja pipraga.
  3. Tõsta salatisegu taldrikule, laota peale soojad oad ja lehtkapsas. Pane taldrikule ka oliive ja kappareid ning vala peale tuunikalakaste. Serveeri sidrunisektoriga.

KoostisosadПорции:2 порции

Salat
2 spl – Lehtsalat
200 g – Aedoad värske
2 tk – Hiinakapsas
1 tk – Küüslauk
1 spl – Mustad oliivid kivita
2 spl – Kapparid
Tuunikalakaste
1 tk – Tuunikala tükid õlis
2 spl – Kapparid
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar