Küpsetatud kalkun kadakamarjadega

Kalkunipraad ja jõululaud käivad kokku. Kadakamarjasele kalkunile lisab põnevat maitset magushapu veinikaste.

Приготовление:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika sibulad 4–6 sektoriks. Apelsin lõika 4 sektoriks, pane koos 1 sibulasektoriga kalkuni kõhuõõnde. Pintselda kalkun pealt võiga, maitsesta soola-pipraga. Hõõru purustatud kadakamarjade või Scandinavian Foresti maitseainega.
  2. Lõika porgand juppideks. Pane ülejäänud sibulasektorid ja porgandijupid ahjuvormi keskele ja tõsta neile kalkun. Kata kalkun fooliumiga, küpseta 3 tundi.
  3. 30 min enne küpsetusaja lõppu võta kalkun ahjust ja suurenda kuumus 200 kraadini. Eemalda kalkunilt foolium, küpseta veel 30 min, kuni nahk on kuldpruun.
  4. Kontrolli küpsust: torka paksemasse ossa lihanõel: kui väljavalguv mahl on värvitu, on kalkun valmis, kui roosa, tuleb veel küpsetada. Võta kalkun ahjust ja kata fooliumiga.
  5. Vala pannile valgunud mahlad kastrulisse, lisa veinidžemmi segu. Kuumuta 8–10 min, kuni vedelik väheneb poole võrra. Lisa puljong, hauta veel 10–15 min. Vajadusel maitsesta soolaga.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
3 kg – Kalkun külmutatud
2 tk – Sibul
1 tk – Apelsin
25 g – Või
2 tk – Porgand
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Kadakamarjad
Kaste
3 dl – Punane vein
6 dl – Kanapuljong
1 spl – Pohlamoos