Pardimaksapasteet džinni ja kadakamarjadega

Hõrgu pasteedi valmistamine käib imelihtsalt ja selle saad juba mõni päev varem valmis teha.

Приготовление:

  1. Puhasta maks kelmetest ja kuivata majapidamispaberiga.
  2. Haki šalottsibulad hästi peeneks. Sulata või pannil ja hauta sibulat väikesel kuumusel võis 5 min. Keera kuumust juurde ja prae pannil maks koos tüümiani ja musta pipraga igast küljest pruuniks, 5–6 min. Vala pannile džinn ja kuumuta veel 1 min.
  3. Tõsta kõik ained blenderisse koos pannile valgunud praemahlaga. Lisa hulka koor ja maitsesta soolaga, töötle ühtlaseks kreemiseks seguks. Tõsta pasteet kaussi või portsjonivormidesse ja silu pind.
  4. Katteks sulata või koos kadakamarjadega. Eemalda kuumutamisel või peale tekkiv vaht ja kalla rasv ettevaatlikult kaussi, nii et põhja sadestunud piimavalk jääb pannile. Kata pasteet sulavõiga, pane peale tüümianilehed ja jahuta.

Nipid ja soovitused

Kui paned pasteedi sügavkülma söömisaega ootama, mässi kauss enne toidukilesse ja siis veel fooliumisse.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 g – Must pipar
0.50 tl – Sool
2 dl – Vahukoor
2 spl – Džinn
1 tl – Tüümian värske
50 g – Või
2 tk – Šalottsibul
500 g – Küülikumaks
Kate
100 g – Või
1 tl – Kadakamarjad
2 tl – Tüümian värske