Magus sai kuivatatud jõhvikatega

Midagi mõnusamat värske saia lõhnast annab ette kujutada. Soe sai maitseb ühtmoodi hästi nii suurtele kui ka väikestele.

Приготовление:

  1. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa umbes kolmandik jahukogusest ning sega läbi.
  2. Lase rätiku all kerkida umbes kahekordseks.
  3. Lisa tainale suhkur, sool, munad, sulatatud ja jahutatud või, jõhvikad ja kardemon ning ülejäänud jahu.
  4. Sõtku tainast, kuni see on muutunud läikivaks ning lööb kausi ja käte küljest lahti. Puista peale jahu ning jäta sooja kohta räti alla kerkima.
  5. Vähemalt kahekordseks kerkinud tainast vormi jahuste kätega üks suurem või kaks väiksemat pätsi ja jäta ahjuplaadile kerkima.
  6. Küpseta 170–180 kraadi juures 30–40 minutit. Saia küpsust võid kontrollida tikuga – kui saia torgatud tikk jääb puhtaks, on see keskelt küps.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
500 g – Nisujahu
1.50 dl – Piim
25 g – Pärm
2 dl – Suhkur
3 tk – Muna
150 g – Või
0.50 tl – Sool
150 g – Kuivatatud jõhvikad
1 g – Jahvatatud kardemon