Tilaapia kooreses valge veini kastmes

Tilaapia on puhta ja magusapoolse maitsega hästi kättesaadav ja taskukohase hinnaga kala. Tihti küll sügavkülmutatud, kuid kui kala aeglaselt külmikus sulatada, siis mahlasus ja maitsvus ei kao.

Приготовление:

  1. Sulata tilaapia, pese külma veega, patsuta köögipaberiga kuivaks ning tükelda suupärasteks tükkideks.
  2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel paar supilusikatäit võid ning prae tilaapiatükke võis mõlemalt poolt, kuni saad kuldse värvuse. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ning hoia soojas.
  3. Valmista kaste. Sulata pannil keskmisel kuumusel või ning kuumuta selles peeneks hakitud šalottsibulat mõned minutid, kuni see muutub läbipaistvaks.
  4. Lisa valge vein ning keeda vaiksel tulel, kuni maht on vähenenud kolmandikuni.
  5. Lisa kuum puljong, keeda veidi.
  6. Viimasena lisa koor ning lase kastmel veel pisut kahaneda.
  7. Sega juurde või ja hakitud maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga.
  8. Kalla kaste kalatükkidele ning serveeri kohe. Lisandiks sobivad hästi kergelt võis praetud spinat ja kartul.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
4 tk – Tilaapiafilee
2 tk – Šalottsibul
1.50 dl – Valge vein
3 dl – Kalapuljong
2 dl – Vahukoor
50 g – Või
1 spl – Murulauk värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar