Kookose-kohupiimašarlott

Üks mahlane kohupiimašarlott sobib hästi lihavõttelauale, kaunista seda mandariinilõikude või astelpajumarjadega. Kollane lihtsalt passib munapühalauale nii hästi!

Приготовление:

  1. Keeda 2 dl vahukoort ja 1 dl suhkrut vähesel kuumusel karamelliseks, selleks kuumuta 15 minutit, hoides segu vaevalt keevana, aeg-ajalt segades mööda põhja. Tõsta pliidilt ja sega hulka kookoshelbed, lase jahtuda.
  2. Vooderda ümmargune kauss (u 2 l) seest toidukilega, kata kausi põhi ja küljed õhukeste rullbiskviidiviiludega. Nõruta mandariinid kompotivedelikust. Lase želatiinipulbril 5 minutit paisuda 4 sl kompotivedelikus, sulata segades hästi nõrgal kuumusel (ära keema lase). Lase mõni minut jahtuda.
  3. Vahusta ülejäänud 2 dl vahukoort vanillsuhkruga, vahusta hulka kohupiimapasta, jahtunud keedetud karamellisegu, sidrunimahl ja ülejäänud 0,5 dl suhkrut. Nirista hulka väheke jahtunud želatiin, sega ja lõpuks lisa kiirelt ka nõrutatud mandariinilõigud.
  4. Tõsta vaht rullbiskviidiga vooderdatud vormi, vajuta täidisele veel 2 viilu kohupiimarulli, kata pealt kilega ja tõsta ööseks külma. Kummuta vormist ja kaunista astelpajumarjadega.

KoostisosadПорции:7 порции

Põhikoostisosa
600 g – Kohupiima rullbiskviit
Täidis
4 dl – Vahukoor
1.50 dl – Suhkur
2 dl – Kookoshelbed
2 tl – Vanillisuhkur
400 g – Kohupiimapasta
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
4 tl – Zelatiin
312 g – Mandariinilõigud siirupis
Kaunistamiseks
3 spl – Astelpaju külmutatud