Arturi plov

Plovil on ajaloos olnud pulmaaja pidutoidu roll.

Приготовление:

  1. Tükelda sibul poolratasteks ja porgandist lõika peened pikad ribad. Kuumuta pannil õli ning prae sibul läbi. Tükelda abaliha tükkideks ja pruunista koos ribidega õlis suuremas potis, milles kavatsed kogu plovi valmis teha.
  2. Lisa lihale uhmerdatud pipraterad (15 tera) ja koriandriseemned, barbariss, peo vahel peenemaks hõõrutud vürtsköömned, sool ja soovi korral tšilli. Sega vürtsid lihaga läbi ning tõsta juurde praetud sibul. Alanda veidi kuumust.
  3. Suru liha ja sibulasegu sisse küüslaugupead (6 tk). Koorida ei ole küüslauku vaja. Kui sibul ja liha on koos vürtsidega kergelt läbi hautatud, lisa peale kiht porgandit.
  4. Pese riis läbi ja laota ühtlase kihina porganditele. Vala kuum puljong või vesi roale. Hauta keskmisel temperatuuril algul paarkümmend minutit kaane all ja siis hästi vaiksel kuumusel veel 10–20 minutit. Kaant ära vahepeal paota ja segada ei ole ka vaja.
  5. Kui riis on parajalt pehme ja vedelikku enam põhjas ei ole, on plov valmis. Serveerides tõsta peale ohtralt värsket koriandrit.

Nipid ja soovitused

Võimalusel eelista malmpotti.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
1 kg – Sibul
1 kg – Porgand
1 spl – Oliiviõli
1.50 kg – Lambaliha
1 tk – Must terapipar
1 spl – Koriandriseemned tera
1 spl – Vürtspipar jahvatamata
1 tk – Küüslauk
1 kg – Pikateraline riis
1.50 L – Lihapuljong
1 g – Sool
1 tl – Tšillipipar värske
1 spl – Koriander värske
1 spl – Barbarissimarjad