Vürtsised veiselihavardad

Väherasvase ja maitseka grill-liha saad veise välisfileest või tagaosatükist, lihaveise puhul on tulemus eriti pehme ja mahlane.

Приготовление:

  1. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Haki seemnetest puhastatud tšillikaun samuti hästi peeneks. Pane kaussi koos purustatud küüslaugu (2 küünt), jahvatatud köömnete ja paprika, koriandri- ja petersellilehtede ning sidrunimahlaga. Sega hästi läbi.
  2. Lõika liha 2–3 cm kuubikuteks ja sega maitseseguga. Kata kauss toidukile või kaanega ja klopi hästi läbi, et liha oleks ühtlaselt kaetud. Lase 3–6 tundi seista. Lükka lihatükid varrastele, maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 30 min seista.
  3. Küpseta 8–12 min, iga paari minuti järel ümber pöörates. Võta grillilt, kata fooliumiga ja lase 5 min puhata. Serveerimisel nirista peale sidrunimahla.

Nipid ja soovitused

Grillimisel peaks jälgima, et liha liiga kaua ei küpseks, siis jääb see kuivaks.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Küüslauk
2 tl – Köömned jahvatatud
1 tl – Paprika jahvatatud
1 spl – Koriander värske
1 spl – Petersell värske
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
600 g – Veiseliha kondita
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Sidrun