Kõrvitsakuklid

Ahjusoojad kõrvitsakuklid maitsevad imeliselt. Tänu kõrvitsapüreele säilivad need mitu päeva pehmed, mahlased ja head. Ehk tasub teha kohe topeltkogus?

Приготовление:

  1. Lahusta toasoe pärm väheses käesoojas vees. Sega hulka ülejäänud vesi, sool, suhkur ning kõrvitsapüree ja -kuubikud. Lisa ka jahu ja õli, sõtku ühtlaseks pehmeks tainaks. Jäta rätiku alla umbes tunniks kerkima.
  2. Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi tainast pikk rull. Lõika 12–15 tükiks. Vormi väikesed pätsid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all 15–20 minutit kerkida.
  3. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seemneid. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid ja seest ka küpsed.
  4. Lase väheke jahtuda ja naudi võiga.

Nipid ja soovitused

Kui sulle ei meeldi kõrvitsatükid saia sees, kasuta vaid kõrvitsapüreed.

KoostisosadПорции:15 порции

Põhikoostisosad
2 dl – Vesi
25 g – Pärm
2 spl – Tume suhkur
1 tl – Sool
1 dl – Kõrvitsapüree
1 dl – Keedetud kõrvitsakuubikud
2.50 dl – Täistera nisujahu
2.50 dl – Nisujahu
2 spl – Oliiviõli
1 spl – Röstitud kõrvitsaseemned