Категории
Kõrvitsakuklid
Ahjusoojad kõrvitsakuklid maitsevad imeliselt. Tänu kõrvitsapüreele säilivad need mitu päeva pehmed, mahlased ja head. Ehk tasub teha kohe topeltkogus?
Приготовление:
- Lahusta toasoe pärm väheses käesoojas vees. Sega hulka ülejäänud vesi, sool, suhkur ning kõrvitsapüree ja -kuubikud. Lisa ka jahu ja õli, sõtku ühtlaseks pehmeks tainaks. Jäta rätiku alla umbes tunniks kerkima.
- Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi tainast pikk rull. Lõika 12–15 tükiks. Vormi väikesed pätsid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all 15–20 minutit kerkida.
- Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seemneid. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid ja seest ka küpsed.
- Lase väheke jahtuda ja naudi võiga.
Nipid ja soovitused
Kui sulle ei meeldi kõrvitsatükid saia sees, kasuta vaid kõrvitsapüreed.
KoostisosadПорции:15 порции
Põhikoostisosad
1 tl – Sool
25 g – Pärm
1 dl – Kõrvitsapüree
2.50 dl – Nisujahu
2.50 dl – Täistera nisujahu
1 dl – Keedetud kõrvitsakuubikud
1 spl – Röstitud kõrvitsaseemned
2 spl – Oliiviõli
2 dl – Vesi
2 spl – Tume suhkur