Kartulipüreesupp lõhega

Supp, mille aroomipilvesse on peidetud võiga praetud salveid. Mmmm....

Приготовление:

  1. Puhasta ja tükelda aedviljad. Sulata potis või, prae pisut sibulat ja küüslauku (2 küünt). Lisa porgand ja seller (1 vars), lõpuks õun ja kartul, kalla peale vein. Keeda paar minutit ja kalla peale vesi, nii et kõik oleks parajalt kaetud.
  2. Libista sisse ka üks puljongikuubik. Keeda, kuni aedviljad on lagunemiseni pehmed. Kalla pisut vedelikku kõrvale ootama ja püreesta kohe tulikuumalt. Kontrolli maitset.
  3. Prae salvei võikilluga ja aseta iga taldriku põhja mõni riba külmsuitsulõhet.

Nipid ja soovitused

Puljongikuubiku ja vee asemel kasuta võimalusel köögiviljapuljongit.

KoostisosadПорции:3 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Porgand
1 tk – Varsseller
1 g – Sool
200 g – Külmsuitsulõhe
1 g – Must pipar
1 tk – Küüslauk
1 tk – Puljongikuubik kala
1 g – Või
1 dl – Valge vein
1 tk – Salvei värske karbis
1 tk – Sibul
2 tk – Õun
3 tk – Kartul