Küpsetatud õunad vanillikastmega

Selle magustoidu jaoks on kõige sobilikumad head hapud õunad. Küpsenud õunte ja vanillikastme kooslus on vastupandamatu.

Приготовление:

  1. Õunad pesta, koorida ja õõnestada õiepõhja poolsest otsast süda välja nii, et õõnestusel põhi alla jääks. Suhkruga segada kaneel, riivsai ja selle seguga täita õunad. Pealt määrida lahtiklopitud munaga, igale õunale panna peale võitükike ja riputada üle riivsaia seguga.
  2. Asetada õunad saiaplaadile, panna ahju seniks, kuni pehmeks saavad aga mitte ei lagune. Tõsta vaagnale, anda jahtunult lauale külma vanilje kastega.
  3. Vaniljekaste: piim panna keema vaniljekangiga. Munad kloppida suhkruga hästi vahule. Valada muna vahule kuum piim aeglaselt. Valada uuesti kastrulisse ja kuumutada, keeta ei tohi, munavalge tõmbab tükiliseks. Kloppida 10 min, viia külma kohta ja anda külmalt lauale. Maitse mõttes lisada paar tera soola kuumalt juurde.

Nipid ja soovitused

Küpsetusaega tuleb küll hoolega jälgida, et pudruks ei küpseks. Ahju temperatuur võiks olla 180–200 kraadi. Vaniljekang, mida keetsite, võite loputada ja panna kuuma kohta kuivama. Võib teinekord veel tarvitada.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
10 tk – Õun
14 spl – Suhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
1 tk – Muna
75 g – Või
2 dl – Riivsai
Kaste
7.50 dl – Piim
3 tk – Muna
3 spl – Suhkur
1 tk – Vaniljekaun