Chili con carne šokolaadiga

Šokolaad annab sellele vanale heale retseptile hoopis uue näo ja on kastmesse igati sobilik.

Приготовление:

  1. Haki veiseliha ja pruunista see kastruli põhjas kuumas õlis mitmes jaos, tõsta kõrvale.
  2. Vala natuke õli potti juurde ja pruunista ka hakkliha, tõsta samuti kõrvale.
  3. Lisa veel õli ja kuumuta selles hakitud sibulaid ja sellerit 3–4 minutit, kuni on pehmenenud ja pruunistunud. Sega hulka hakitud tšilli ja pune ning kuumuta veel paar minutit.
  4. Tõsta liha ja hakkliha tagasi potti. Lisa suhkur, purustatud tomatid, puljong ja oad. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all u 2 tundi.
  5. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka šokolaad ja kuumuta segades, kuni see ära sulab. Sega hulka hakitud koriandrilehed.
  6. Serveeri riisi, hapukoore ja rohelise sibulaga.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
1 kg – Pikateraline riis
100 g – Hapukoor
2 spl – Roheline sibul
4 spl – Õli
500 g – Veiseliha kondita
500 g – Veisehakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Punane sibul
1 tk – Varsseller
1 tk – Tšillipipar värske
2 tl – Pune kuivatatud
3 spl – Pruun suhkur
800 g – Purustatud tomatid
5 dl – Lihapuljong
400 g – Punased Kidney oad
400 g – Oad mustad
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Koriander värske
75 g – Tume šokolaad