Tom Kha gai

Tom Kha gai ehk Tai supp kookospiimaga

Приготовление:

  1. Tai supi tegemiseks tasub kõik enne ette valmistada. Puhasta ja viiluta ingver (4 cm), küüslauk (2 küünt), tšilli ja sibul. Pane kanapuljong keema, kui mullid juba tõusevad, lisa kaffirlaimi lehed (8 tk) ja sidrunhein (2 vart).
  2. Kui sul on õnnestunud saada värsket sidrunheina, võta välimine valge kiht ära, tambi vart pisut noa käepidemega ja keera sõlm peale. Nii tuleb maitse kõige paremini välja. Nüüd lisa kõik viilutatud kraam ja maitseained.
  3. Kana lõika ristikiudu paarimillimeetristeks ribadeks. Ja lisa üsna lõpus koos kookospiimaga.
  4. Kui tuli juba kinni keeratud, viska supi sisse ka poolitatud pisikesed tomatid. Serveeri koos laimisektoritega.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 L – Kanapuljong
1 tk – Ingver
1 tk – Sidrunhein
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Suhkur
2 spl – Röstitud punase tšilli pasta
1 g – Tai kalakaste
2 tk – Laim
2 tk – Broilerifilee
1 tk – Kirsstomat
4 dl – Kookospiim
1 spl – Koriander värske
8 tk – Kahvrilaimi lehed