Inglise sidrunipuding

Mõnusalt tsitruseline järelroog meenutab nii maitselt kui ka olemuselt inglise kuulsat kreemi lemon curd. Serveeri magustoitu soovi korral vahukoorega, mis tasakaalustab sidruni hapukust.

Приготовление:

  1. Vahusta või, suhkur ja riivitud sidrunikoor kreemjaks (seda võid teha ka köögikombainis). Lisa sidrunist pressitud mahl (1 dl), munakollased, jahu ja piim ning sega, kuni saad ühtlase vahu.
  2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega kokku sidrunivahuga. Kalla vaht võiga määritud ahjuvormi ja tõsta vorm veevanni.
  3. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒50 minutit, kuni vorm on pealt pruun ja sisu sarnaneb kreemja lemon curd’iga. Lase jahtuda, sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri soovi korral vahukoorega.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
50 g – Või
2 dl – Suhkur
1 tk – Sidrun
3 tk – Muna
1 dl – Nisujahu
2.50 dl – Piim
1 spl – Tuhksuhkur