Tšilline kõrvitsasupp koorega

Maitsepaindlikku kõrvitsat ei jõua ära kiita.

Приготовление:

  1. Haki sibul, küüslauk (2 küünt) ja tšilli ning kuumuta kergelt võis.
  2. Haki kõrvits kuubikuteks ning kuumuta samuti võis läbi.
  3. Vala juurde vesi ja kuumuta mõni minut.
  4. Lisa pool pakki hõõgveinisegu ja keeda suppi, kuni kõrvits on pehme.
  5. Vala supp läbi sõela ja suru ka kõrvitsa viljaliha lusikaga läbi sõela.
  6. Vala püree hulka rõõsk koor ja kuumuta veelkord läbi. Maitsesta supp soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused

Supile võid lisada ka mandlilaaste või vee ning rõõsa koore asemel maitsestada suppi hoopis mandlipiimaga. Kes poest mandlipiima ei leia, saab selle ise kodus valmistada, leotades purustatud mandleid vees ning seejärel segu kurnates. Kui kõrvitsa maitse ise on veidi kahvatu, asenda vesi supis kana- või veisepuljongiga.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
0.50 tk – Hõõgveinisegu
500 g – Kõrvits
1 g – Sool
0.50 L – Vesi
1 spl – Või
1 tk – Küüslauk
1 dl – Vahukoor
1 tk – Sibul
1 tk – Tšillipipar värske