Churros iirise-šokolaadiglasuuriga

Seda frititud maiust on üsna lihtne kodus valmistada. Serveeri kohe peale küpsetamist soojalt magusa kastmega.

Приготовление:

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa tükeldatud või ja sega, kuni see sulab.
  2. Sõelu jahu kaussi, lisa vanillsuhkur ja küpsetuspulber, lisa vee-või segu ning sega kiiresti ühtlaseks. Lase tainal 15 minutit seista.
  3. Kuumuta õli laia põhjaga kastrulis. Pane tainas laia otsikuga kondiitrikotti ja suru sellest kuuma õlisse u 2 cm laiused ja 7–8 cm pikkused ribad. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta vahukulbiga välja ja nõruta.
  4. Sega suhkur ja kaneel, veereta küpsetisi suhkrusegus. Sulata iirised vahukoores, sega hulka šokolaad ja sega, kuni see on sulanud. Nirista kaste küpsetistele või serveeri kõrvale.

KoostisosadПорции:20 порции

Põhikoostisosad
3.50 dl – Vesi
50 g – Või
5 dl – Nisujahu
1 tl – Vanillisuhkur
1 dl – Suhkur
1.50 tl – Kaneel jahvatatud
0.25 L – Õli
Glasuur
75 g – Iirisekommid
75 g – Tume šokolaad
2 dl – Vahukoor