Категории
Banaani-šokolaadikeeks
Banaanikeeks on populaarne kogu laias maailmas!
Приготовление:
- Sulata potis või ja lisa piim.
- Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavaht või-piimasegule.
- Sega omavahel kuivained: jahu, kaneel, küpsetuspulber ja sooda. Lisa tainale.
- Koori banaanid ja püreesta kahvliga.
- Haki 150 g šokolaadi ja sega taina hulka.
- Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku leivavormi.
- Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus 40–50 minutit, kuni keeks on küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Ära keeksi üle küpseta, siis ei jää see mahlane ja maitsev.
- Tõsta ahjust välja ja jäta 15 minutiks vormi jahtuma.
- Tõsta keeks vormist välja ja lase lõplikult jahtuda.
- Sulata 50 g šokolaadi ja nirista keeksile. Kaunista riivitud šokolaadiga ja lase glasuuril tahkuda.
KoostisosadПорции:10 порции
Põhikoostisosad
2 tk – Banaan
2 dl – Pruun suhkur
0.50 dl – Piim
1 tl – Kaneel jahvatatud
1 tl – Küpsetuspulber
200 g – Tume šokolaad
0.50 tl – Sooda
75 g – Või
2 tk – Muna
2 dl – Täisterakaerajahu