Marjarohke marmorkook

Kahte värvi tainast ahjuplaadile triibutades saad vahva marmorimustrilise koogi, milles võid kasutada ükskõik milliseid värskeid marju. Pidulikumal puhul kata kook vahukoorekihiga.

Приготовление:

  1. Puhasta ja loputa marjad ning jäta sõelale nõrguma.
  2. Mikserda pehme või koos suhkru ja soolaga heledaks õhuliseks vahuks (4–5 minutit). Lisa ükshaaval mikserdades munad. Sõelu jahu ja küpsetuspulber või-munavahu juurde ning sega kiiresti tainaks.
  3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta pool tainast lusikaga pikitriipudena plaadile.
  4. Sega ülejäänud tainasse 2 sl kakaopulbrit ja 1 sl piima ning tõsta lusikaga pikitriipudena heledale tainale. Vala ühtlase kihina peale marjad.
  5. Küpseta kooki 180-kraadise ahju keskosas 35–40 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult maha jahtuda.
  6. Enne serveerimist vahusta koor koos vanillsuhkruga ja määri koogile. Sõelu peale 2 sl kakaopulbrit. Võid vahukoore panna lauale ka eraldi kausis ja lasta sööjatel ise oma koogitükile meelepärase koguse tõsta.

KoostisosadПорции:25 порции

Põhikoostisosad
600 g – Külmutatud marjasegu
250 g – Või
2 dl – Suhkur
6 tk – Muna
5.50 dl – Nisujahu
3 tl – Küpsetuspulber
4 spl – Kakaopulber
1 spl – Piim
Kate
5 dl – Vahukoor
2 tl – Vanillisuhkur