Kruubisalat ohtra värskega

Sellesse rooga sobivad hästi odra- või speltakruubid. Lisa ka rohelisi lehti, olgu selleks siis värske salat poeletilt või esimesed naadi-, võilille- või karulaugulehed aianurgast.

Приготовление:

Vala pestud kruubid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda pehmeks, umbes 30 minutit. Nõruta sõelal ja loputa külma veega. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika tükikesteks, samuti tükelda kurk ja tomatid. Lõika oliivid rõngasteks. Sega kastmeks veiniäädikas, sinep ja jogurt. Nirista peene joana hulka õli, segamist jätkates. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tükeldatud köögiviljad kruupidega, vala peale kaste. Tõsta taldrikule salatilehtedele, raputa peale rohelist sibulat ja idusid.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2 dl – Odrakruubid
1 tk – Punane sibul
1 tk – Kollane paprika
1 tk – Kurk
2 tk – Tomat
200 g – Lehtsalat
1 spl – Petersell värske
100 g – Rohelised oliivid kivideta
1 spl – Roheline sibul
1 spl – Idu salat
Kaste
2 spl – Veiniäädikas
2 spl – Mahe sinep
300 g – Maitsestamata jogurt
2 spl – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar