Troopiline puuviljasalat tšillise laimisiirupiga

Värske tšilli ja laimisiirupiga maitsestatud soe puuviljasalat ehib igat peolauda ega jäta kedagi külmaks.

Приготовление:

  1. Koori kiivid ja viiluta. Koori ja viiluta ka ananass ja mango.

  2. Valmista siirup. Selleks mõõda vesi, 1 laimi mahl ja peenelt viilutatud tšilli paksupõhjalisse kastrulisse ning keeda vaiksel tulel 5–10 minutit, kuni vürtsikusaste on paras. Eemalda tšilli ja sega hulka suhkur. Kuumuta raputades, kuni suhkur on sulanud. Raputamine on oluline, et siirup põhja kinni ei jääks. Anna siirupile aega 6–8 minutit vaikselt muliseda, kuni keedus värvub kuldpruuniks.

  3. Kasta kiiviviilud siirupisse ja kuumuta mõlemalt poolt 45 sekundit. Küpseta samal moel kõik puuviljad ja tõsta vaagnale või serveerimiskaussi. Nirista lõpuks veel peale 1 laimi mahl ja kaunista hakitud värske mündiga.

Nipid ja soovitused

Jäätisepallid ei tohiks serveerimisel vaagnalt puududa.

KoostisosadПорции:4 порции

Tšilline siirup
0.50 dl – Vesi
1 tk – Laim
1 tk – Tšillipipar värske
0.50 dl – Suhkur
Põhikoostisosad
3 tk – Kiivi
1 tk – Ananass
1 tk – Mango
1 spl – Mündilehed
1 tk – Laim