Tatra-linaseemnenäkileivad

Omaküpsetatud näkileivad maitsevad krõbedad ja head – tatraterad krõbisevad koos linaseemnetega hamba all. Rulli näkileibu tugevalt, kuni terad rulli all katki praksatavad. Söö koos omatehtud hummuse või röstitud paprika võidega.

Приготовление:

  1. Lahusta pärm väheses käesoojas vees. Lisa õli, ülejäänud vesi, mesi, sool, täisteranisu- ja -rukkijahu (3.5 dl) ning sõtku ühtlaseks tainaks. Jaga tainas kaheks palliks ja lase jahuga ülepuistatud laual rätiku all umbes 40 minutit kerkida.
  2. Soojenda ahi 225 kraadini.
  3. Jaga mõlemad tainapallid veel neljaks ja rulli rukkijahusel (2 dl) laual õhukesteks plaatideks. Puista igale peale 2 sl tatart, 1 sl linaseemneid ja 0,5 tl helbesoola. Jätka rullimist, kuni tatraterad tainarulli all purunevad.
  4. Lõika plaadid 4x4 cm suurusteks ruutudeks ja tõsta need ettevaatlikult õhukese spaatli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  5. Küpseta 5-6 minutit või kuni ruudud on äärtest mõnusalt pruunid. Lase jahtuda restil.

KoostisosadПорции:60 порции

Põhikoostisosad
25 g – Pärm
3 dl – Vesi
1 spl – Oliiviõli
1 tl – Sool
5.50 dl – Rukkijahu
3 dl – Täistera nisujahu
2 dl – Tatar
4 spl – Linaseemned
2 spl – Soolahelbed