Vana kooli rosolje

Rosolje hiilgeaeg jääb möödunud sajandi 30-ndate ja 60-ndate aastate vahele, kui Eestimaal ei peetud selleta ühtegi pidu. Vähehaaval aga tõrjus pidulaua kroonimata kuninga välja lihtsama koostisega ja hõlpsamini valmiv kartulisalat.

Приготовление:

Keeda kartulid, porgandid, munad. Lõika kõik salatiained väikesteks tükkideks, pane veidi muna kaunistamiseks kõrvale. Sega kastmeks kokku hapukoor, sinep, sool ja suhkur. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda. Kaunista peenestatud munaga.

Nipid ja soovitused

Hea salatikastme saad ka siis, kui segad võrdsetes kogustes omavahel hapukoore ja majoneesi.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhikoostisosad
400 g – Keedetud peet
200 g – Kartul
200 g – Porgand
2 tk – Heeringafilee kergsoola
2 tk – Hapukurk
2 tk – Õun
200 g – Sealiha
3 tk – Muna
Kaste
5 dl – Hapukoor
1 tl – Sool
0.50 tl – Sinep kange
1 g – Suhkur