Jogurtiga juustukook

Selles koogis on osa toorjuustust asendatud jogurtiga, mis teeb koogi kergemaks nii kaloritelt kui konsistentsilt. Viigimarjakastme asemel võid kooki serveerida kompoti või keedisega.

Приготовление:

  1. Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja õliga. Mässi vorm hoolikalt kahekordsesse fooliumisse.
  2. Töötle küpsised ja pähklid köögikombainis puruks. Lisa õli ja suhkur, sega hästi läbi ja suru vormi põhja. Küpseta 10 min, võta ahjust, lase jahtuda.
  3. Mikserda toojuustu hulka suhkrud. Lisa jogurt, munavalged ja sidrunimahl. Mikserda kõik hästi läbi, vala jahtunud põhjale. Pane vorm suuremasse ahjuvormi, kuhu vala nii palju kuuma vett, et see jääks 2 cm vormi äärest madalamale.
  4. Küpseta u 45 min, nii et kook jääb keskelt õrnalt vetruv. Keera ahju kuumus maha, ava uks ja lase seista 1 tund. Tõsta kook välja, jahuta veel 1 tund.
  5. Viigimarjakaste. Pane viigimarjad 1 tunniks sooja vette likku, nõruta. Kalla leotusvesi kastrulisse, lisa vein, kuumuta keemiseni. Lisa kaneelikoor, suurem tükk apelsinikoort, viigimarjad. Alanda kuumust ja keeda viigimarjad pehmeks ja vedelik siirupiseks, u 15 min. Tõsta marjad vahukulbiga välja. Sega vedelikku hulka suhkur, keeda mõõdukal kuumusel 15–20 min, kuni kogus poole võrra väheneb. Võta välja kaneeli- ja apelsinikoor. Haki viigimarjad, sega siirupiga, lase jahtuda. Serveerimisel tõsta koogile.

KoostisosadПорции:10 порции

Kaste
200 g – Kuivatatud viigimari
4 dl – Vesi
1 dl – Portvein
1 tk – Kaneelikoor
0.25 tk – Apelsin
1 dl – Suhkur
Põhi
120 g – Küpsis shok.maitseline
0.75 dl – Kreeka pähkel
2 spl – Oliiviõli
2 spl – Suhkur
Kate
400 g – Toorjuust
2.50 dl – Suhkur
2 tl – Vanillisuhkur
5 dl – Kreeka jogurt
5 tk – Muna
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat