Kinoa-porgandikook toorjuustukreemiga

Põnev tervislik maitsekooslus. Porgand, apelsin ja kinoa teevad koogi mahlaseks ja heaks. Võid koogi küpsetada gluteenivaba või tavalise nisujahuga.

Приготовление:

  1. Sõelu jahu, kaneel, küpsetuspulber ja muskaatpähkel suurde kaussi. Lisa suhkur, mandlijahu, kinoa, riivitud porgandid ja rosinad. Vispelda munad õliga segamini, lisa ülejäänud taina hulka ja sega.
  2. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm koogivormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit või kuni kook on läbi küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Võid vormi katta ka fooliumiga, kui kook ahjus liiga pruuniks kipub minema.
  3. Lase koogil ahjust võttes vormis 15 minutit seista, tõsta kook välja ja jäta restile lõplikult jahtuma.
  4. Glasuuriks vahusta toasoe toorjuust või, suhkru ja 1 tl apelsinikoorega ühtlaseks, lisa ka apelsinist pressitud mahl (2 spl) ja sega ühtlaseks. Määri jahtunud koogile ja serveeri.

KoostisosadПорции:16 порции

Põhikoostisosad
1 tl – Kaneel jahvatatud
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
80 g – Kinoa
200 g – Pruun suhkur
1 tl – Küpsetuspulber
85 g – Rosinad
250 g – Porgand
2 dl – Õli
225 g – Nisujahu
50 g – Mandlijahu
3 tk – Muna
Glasuur
200 g – Toorjuust
40 g – Tuhksuhkur
50 g – Või
0.50 tk – Apelsin