Kurgi-spinatisalat seemnetega

Selle võluva salati maitseandjaks on eelnevalt kastmes marineerunud sibul ja kurk, mis laotatakse spinatipadjale. Teen seda vahel argipäeviti sooja toidu kõrvale, aga serveerin ka küllatulevatele sõpradele, lisades siis salatile peale fetakuubikuid, mozzarellat või grillitud halloumit.

Приготовление:

  1. Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja kurk piklikeks kangideks. Sega kastmega ja jäta seisma.
  2. Pane beebispinatilehed 5 minutiks külma vette, soovitatavalt mõne jääkuubikuga. Spinatilehed lähevad mõnusalt krõmpsuks.
  3. Nõruta spinat käte vahel ja tõsta vaagnale. Laota peale sibul ja kurk, sega kätega läbi.
  4. Soovi korral pane peale ka juustukuubikuid. Puista üle seemnetega ja serveeri kohe.

KoostisosadПорции:4 порции

Kaste
1 dl – Oliiviõli
2 spl – Valge palsamiäädikas
1 g – Suhkur
1 g – Sool
Põhikoostisosad
300 g – Feta juust
200 g – Beebispinat
1 tk – Kurk
1 tk – Punane sibul
3 spl – Röstitud kõrvitsaseemned