Kevadine lõhesalat redise ja spargliga

Kevadiselt värske köögiviljade ja kuumsuitsulõhega salat sobib ka pühadelauale.

Приготовление:

  1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lisa viimaseks 2 minutiks keeduvette ka sparglid. Nõruta ja jahuta.
  2. Klopi kokku kastme ained.
  3. Tükelda kartulid neljaks ja sparglid juppideks. Viiluta redised õhukesteks viiludeks. Sega kartulid, sparglid, salatilehed, ürdid ja redised.
  4. Sega 2/3 kastmest salatiga. Pane salat taldrikule ja tõsta sellele tükkideks murendatud kala. Lisa hakitud sibulapealsed. Nirista peale ülejäänud kaste.

Nipid ja soovitused

Salat tuleb veelgi kergem, kui kartulid välja jätta ja muude köögiviljade osakaalu suurendada.

KoostisosadПорции:6 порции

Kaste
1 tk – Tšillipipar värske
1.25 dl – Oliiviõli
3 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1 tl – Dijoni sinep
Põhikoostisosad
1 tl – Mündilehed
150 g – Redis värske
200 g – Spargel
500 g – Kartul
1 spl – Roheline sibul
150 g – Lehtsalat
1 tl – Petersell värske
500 g – Kuumsuitsulõhe