Punane samet ehk peedikook

Red velvet on klassikaline kihiline peedikook Ameerikast. Peedilt saabki kook oma punaka värvuse ja mahlasuse.

Приготовление:

  1. Koori peedid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkruga, klopi hulka jogurt ja õli. Lisa riivitud peet ja veiniäädikas.
  2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel, kakao ja vanillsuhkur. Sega tainasse. Tõsta tainas võiga määritud ja riivsaiaga üleraputatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi.
  3. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda.
  4. Lõika koogipõhi horisontaalselt kolmeks kihiks.
  5. Hõõru kreemjaks toorjuust, kohupiimapasta ja tuhksuhkur. Maitsesta apelsinimahlaga.
  6. Määri kolmandik kreemist koogipõhja alumisele osale. Tõsta peale keskmine osa ja määri sinnagi neljandik kreemist. Tõsta peale pealmine koogipõhja kiht ja kata kook pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga. Kaunista pohlakrõpsudega või muude meelepäraste kaunistustega.

KoostisosadПорции:10 порции

Põhi
300 g – Peet
2 tk – Muna
3 dl – Suhkur
1 dl – Maitsestamata jogurt
1 spl – Valge veini äädikas
4 dl – Nisujahu
2 tl – Küpsetuspulber
2 tl – Kaneel jahvatatud
2 spl – Kakaopulber
3 spl – Riivsai
3 spl – Või
1 dl – Õli
Kreem
250 g – Toorjuust
200 g – Ricotta pasta
4 spl – Tuhksuhkur
1 tk – Apelsin
4 spl – Pohlakrõpsud