Kartulisalat õlikastmega

Kartulisalat õlikastmega.

Приготовление:

  1. Keeda selle aasta kartulid, lase jahtuda ja viiluta.
  2. Viiluta kurk ja haki till ning lisa kartulite hulka.
  3. Sega omavahel kastmekomponendid ja vala salatile.
  4. Sega salat kastmega läbi ja lase maitsestuda.
  5. Serveerides tõsta peale hakitud rohelist ja ribastatud sinki.

Nipid ja soovitused

Kevadisel ajal võid salatisse lisada ka maitseküllaseid võrseid (nt kuusevõrseid) ja kasulikku umbrohtu, ka jänesekapsast. Maitserohelisest sobib hästi murulauk. Kartulisalat muutub seistes vaid maitsekamaks, seetõttu võid sel lasta soovi korral suisa paar tundi n-ö marineeruda. Selline salat toimib kui iseseisev roog, aga suvisel aja võid salatit serveerida ka lisandina grillroogade kõrvale.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
600 g – Kartul
200 g – Kurk
4 tk – Toorsuitsusink viil
1 tl – Till värske
Kaste
4 spl – Õli
0.50 tl – Äädikas
1 tl – Sool
1 tl – Suhkur
1 g – Must pipar