Tikri-purukook

Vitamiinirikkad karusmarjad on head nii toorelt suhupistmiseks kui ka koogi ja moosi tegemiseks. Purukoogis jäävad need mõnusalt hapukaks täidiseks.

Приготовление:

  1. Pane tükeldatud või, küpsetuspulbriga segatud jahu, jahvatatud mandlid ja suhkur kaussi ning haki ühtlaseks puruks. Kata väike nelinurkne ahjuplaat (27 x 18 cm) küpsetuspaberiga. Suru 2/3 tainapurust plaadi põhjale ja äärtele.
  2. Sega puhastatud tikrid suhkruga ja jaota põhjale. Sega mandlilaastud ülejäänud tainapuruga ja puista tikritele.
  3. Küpseta 180 kraadises ahjus 50–60 minutit ehk kuni kook on kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

KoostisosadПорции:10 порции

Tainas
250 g – Või
4 dl – Nisujahu
2 tl – Küpsetuspulber
100 g – Mandel
1.50 dl – Hele muscovado suhkur
Täidis
1 dl – Suhkur
50 g – Mandlilaastud
400 g – Tikrid