Üleküpsetatud ingverijuust

Üleküpsetatud ingverijuust

Приготовление:

  1. Koori ja viiluta ingver. Kuumuta piim koos ingveriga keemiseni, tõsta pliidilt ja jäta pooleks tunniks maitsestuma.

  2. Kurna piim, kalla tagasi kastrulisse ja lase uuesti kuumaks.

  3. Klopi 3 muna lahti, sega hapupiimaga ja kalla kuuma piima sisse. Võta kastrul pliidilt ja lase seista soojas, kuni juustumass eraldub.

  4. Tõsta mass vahuklubiga marliga kaetud sõelale ja sega hulka sool. Keera marli ääred massile peale ja pane peale raskus. Hoia järgmise päevani jahedas.

  5. Klopi 1 munakollane lahti ja määri juust pealt sellega üle.

  6. Pane juust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit, kuni juust pealt õrnalt pruunistub. Serveeri kuumalt muraka- või mustasõstramoosiga.

Nipid ja soovitused

Juustu võib süüa ka ilma küpsetamata.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
15 g – Ingver
3 L – Toorpiim
4 tk – Muna
1 tl – Sool
8 spl – Mustsõstramoos
1 L – Hapupiim