Spagetiomlett

Selline toekas omlett on sügistalvisel nädalavahetusel hea hommikusöök.

Приготовление:

  1. Haki sibul ja küüslauguküüs. Kuumuta neid pannil õlis väiksel tulel. Pigista jämedalt riivitud suvikõrvitsast vedelik välja (nii palju kui võimalik) ja lisa pannile. Kuumuta segades 3–4 minutit. Tõsta pannile ka keedetud spagetid ja kuumuta kõike koos mõni minut.
  2. Samal ajal vispelda kausis munad koos koore või piima­ga lahti. Lisa hakitud ürdid, riivjuust, poolitatud tomatid või kuubikuteks lõigatud paprika (jäta kolm tomatipoolikut või mõned paprikakuubikud kaunistamiseks). Maitsesta soola-pipraga. Kalla munasegu pannile, laota peale kõrvalepandud ja sektoriteks lõigatud kirsstomatid või paprikakuubikud. Hauta hästi väiksel tulel 5–6 minutit ehk kuni omlett on peaaegu hüübinud. Võid ka kaane pannile peale panna. 3.Seejärel pane pann ilma kaaneta 5–6 minutiks ahju 225 kraadi juurde (et omlett küpseks kuldkollaseks). Võta ahjust ja lase jahtuda 5 minutit. Lõika sektoriteks ja serveeri värske salatiga.

Nipid ja soovitused

Vali roa jaoks pann, mida saab järelküpsetamiseks ahju pista.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2 spl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sibul
1 tk – Suvikõrvits
200 g – Spagetid
4 tk – Muna
3 dl – Piim
2 spl – Petersell värske
150 g – Riivjuust
100 g – Kirsstomat
1 g – Sool
1 g – Must pipar