Idamaine pardisupp

Kui kõht tühi, tuul ulub akna taga, või siis hoopis vastupidi, päike sirab soojalt taevas ja väga nagu isu polegi, panevad nuudlisupid koos ohtra rohelisega alati hinge laulma, kas pole?

Приготовление:

  1. Pruunista pannil esmalt pardikoivad, nii praed üleliigse rasva välja.
  2. Tõsta koivad potti ja vala peale kuum vesi.
  3. Keeda umbes kaks ja pool tundi, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained (3 tera pipart, 3 tera vürtsi, 1 leht loorberi).
  4. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.
  5. Lõika porgandist ja porrust peenikesed ribad ning pruunista kergelt potis või sees.
  6. Vala peale puljong ja lase keeda, kuni köögiviljad on poolpehmed.
  7. Pudista supi hulka ka liha ja vahetult enne valmimist eelnevalt keedetud nuudlid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
  8. Serveeri hakitud rohelise sibulaga.

Nipid ja soovitused

Keedes tuleb puljongit kokku 600 milliliitrit. Küll jääb üle liha, millest võid hiljem mõne põneva vokiroa, pasta või salati valmistada. Nuudlitena sobivad lisamiseks näiteks muna-, riisi- või klaasnuudlid.

KoostisosadПорции:4 порции

Puljong
2 tk – Pardikoivad
1.50 L – Vesi
1 tk – Vürtspipar jahvatatud
1 tk – Loorberileht
1 tk – Must terapipar
1 g – Sool
Supp
1 tl – Või
1 tk – Porrulauk
90 g – Porgand
1 tk – Riisinuudlid
1 spl – Roheline sibul
1 g – Sool
1 g – Must pipar