Küüliku-pastinaagisupp

Küülikusupp on lausa piduroog.

Приготовление:

  1. Tükelda küülik ja vala peale külm vesi. Keeda umbes kaks tundi, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained (4 tera vürtsi, 5 tera musta pipart, 1 leht loorberi).
  2. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.
  3. Haki sibul ja küüslauk (1 küüs) ning tükelda pastinaak ja õun.
  4. Kuumuta potis või ja selles sibul ning küüslauk.
  5. Lisa õun ja pastinaak ning kuumuta kergelt läbi.
  6. Vala peale puljong (5 dl) ja hauta, kuni õun ja pastinaak on pehmed.
  7. Püreesta supp, maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning pudista supi sisse liha. Soovi korral nirista supile peale veidi magus-teravat tšillikastet.

Nipid ja soovitused

Keemise tulemusena tuleb puljongit kokku 900 milliliitrit, kasuta siinses retseptis umbes poolt. Kui sul on viitsimist, suru pehmeks keenud liha läbi metallsõela ja lisa see enne püreestamist supile. Nii saad eriti luksusliku maitse ja konsistentsiga variandi. Küülikulihast võid valmistada näiteks kastme – kuumuta liha kergelt pannil ja vala peale rõõsk koor.

KoostisosadПорции:2 порции

Põhikoostisosad
1.50 kg – Küülik jahutatud
2.50 L – Vesi
1 tk – Must terapipar
1 tk – Loorberileht
1 g – Sool
1 tk – Vürtspipar jahvatamata
Supp
1 tl – Või
0.50 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
200 g – Pastinaak
1 g – Sool
1 g – Must pipar
0.50 tk – Õun