Pasta porrulaugu-tomatikastmes

Köögiviljadest valmistatud püreeritud kaste maitseb neilegi, kes muidu köögivilja ei armasta. Pasta võiks olla võimalikult suurepinnaline, siis hakkab kaste sinna hästi külge.

Приготовление:

  1. Koori ja haki sibul ning porgandid, tükelda 2 selleri vart ja porru. Eemalda paprikatel seemned ja tükelda needki. Kuumuta poti põhjas õli, hauta sibulat, porgandit, sellerit ja porrut 10 minutit. Lisa paprika ja hauta veel 10 minutit või kuni köögiviljad on hästi pehmed. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja palsamiäädikas. Hauta vähemalt 20 minutit. Mida kauem kaste haudub, seda paremaks läheb.
  2. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreeri kaste nt saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta pasta ja sega kastmesse. Serveeri parmesanilaastude ja rukolaga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 spl – Oliiviõli
1 tk – Sibul
2 tk – Porgand
2 tk – Varsseller
1 tk – Porrulauk
2 tk – Punane paprika
1 spl – Suhkur
1 spl – Palsamiäädikas
300 g – Pasta
1 g – Sool
1 g – Must pipar
4 spl – Parmesan
4 spl – Rukkola
400 g – Purustatud tomatid