Panzanella

Itaaliast Toscanast pärit salat toob kevadel toidulauale värskust ja kergust. Hea maitse saladuseks on siin hea oliiviõli, küpsed tomatid ja sai.

Приготовление:

  1. Purusta küüslauk (2 tk küünt). Eemalda tšillikaunast seemned ja haki peeneks ning purusta seejärel koos soola ja küüslauguga pastaks või haki kõik hästi peeneks. Lisa äädikas ja maitse järgi suhkrut. Vala suurde salatikaussi, nirista hulka õli ja klopi ühtlaseks.
  2. Koori kurk, poolita paprika ja eemalda seemned. Tükelda tomatid, paprika, kurk, sibul ja seller (2 tk vart) kõik ühesuurusteks kuubikuteks või viiludeks. Tõsta kastme juurde.
  3. Rebi sai tükkideks (4 viilu) ja rösti ahjus 200 kraadi juures krõbedaks. Lisa kaussi. Rebi ürdilehed ja raputa samuti kaussi. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega läbi ja lase 30 minutit toatemperatuuril seista, paar korda vahepeal segades.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillipipar värske
3 spl – Punase veini äädikas
1 g – Suhkur
1 dl – Oliiviõli
0.50 tk – Kurk
1 tk – Punane paprika
600 g – Tomat
1 tk – Varsseller
0.50 tk – Punane sibul
1 tk – Sai
1 spl – Basiilik värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar