Suvikõrvitsa-kinoasalat mündi ja pistaatsiaga

Maitsev salat argiõhtuseks tervislikuks kõhutäiteks ja miks mitte ka peolauale! Näeb kena välja ja lisaks maitseb suurepäraselt.

Приготовление:

  1. Pese kinoad sõelal läbi külma vee, kuni vesi jääb läbipaistvaks. Pane kinoa vette keema, lisa väheke soola. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja keeda vaiksel tulel pehmeks (12–16 minutit). Vedelik peaks enam-vähem ära aurustuma. Kalla kaussi ja jäta jahtuma.
  2. Sega hulka hakitud sibulad ja oliiviõli, sega soovi korral pestot maitseks juurde. Hea, kui see on enda tehtud. Riivi hulka ka sidrunikoor ja pressi sidrunist välja mahl, lisa koos hakitud mündiga salatile. Maitsesta veel soola-pipraga.
  3. Kuumuta õli suurel pannil ja pruunista selles suvikõrvitsaviilud. Lisa ka küüslauk (2 tk küünt), maitsesta soola ja pipraga. Lisa soojalt kinoa hulka, sega läbi ja puista peale pistaatsiapähkleid.

Nipid ja soovitused

Sügisesel ajal asenda suvikõrvits porgandiga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
2.50 dl – Kinoa
5 dl – Vesi
2 spl – Oliiviõli
1 tk – Suvikõrvits
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sidrun
1 spl – Mündilehed
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 spl – Punane pesto
0.50 dl – Pistaatsiapähkel
1 tk – Roheline sibul