Kartuli-kukeseenevorm ahvenafileega

Esimesed kukeseened, noored rohelised oad ja väike värske kartul, lisaks hõrk ahvenafilee – no mis saab kesksuvel parem olla!

Приготовление:

  1. Lõika oad 2–3 cm juppideks ja keeda soolakas vees peaaegu pehmeks, nõruta. Keeda kartuleid soolakas vees u 10 minutit.
  2. Pane võiga määritud vormi poolitatud väikesed kartulid. Pane vormi oad ja ahvenafileed. Raputa kalale hakitud tilli, nirista sidrunimahla ja maitsesta soola-pipraga.
  3. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub, ja tõsta vormi.
  4. Klopi munad lahti ja klopi hulka kohvikoor, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
200 g – Türgiuba värske
500 g – Kartul
400 g – Ahven värske
300 g – Kukeseen värske
3 tk – Muna
2 dl – Kohvikoor
4 spl – Till värske
1 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1 g – Sool
1 g – Must pipar