Karamellpähkli brownied

Ahjusoe magus küpsetis jääb keskelt pehme ja šokolaadine.

Приготовление:

  1. Aja pann kuumaks, lisa hakitud pähklid ja kuumuta 2–3 minutit. Lisa 40 grammi võid ja sega, kuni see sulab. Lisa 0,5 dl pruuni suhkrut ja kuumuta seni, kuni see sulama hakkab. Tõsta pann tulelt ja lisa ettevaatlikult 1 dl vahukoort. Tõsta pliidile tagasi ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud.
  2. Tõsta pähklisegu 6 väikese ahjuvormi põhja. Sega 2 dl pruuni suhkrut, jahu, kakao, sooda ja sool. Lisa segule 5 sl sulatatud võid, lahtiklopitud munad ja 0,5 dl vahukoort. Sega läbi ja lisa hakitud šokolaad. Tõsta tainas vormidesse pähklite peale. Küpseta 165-kraadises ahjus 20–25 minutit. Jahuta mõni minut ja serveeri soojalt.

Nipid ja soovitused

Vanillijäätisega serveeritult pakub mõnusat külma-kuuma kontrasti. Kui teed suures vormis, pikenda küpsemisaega 7–10 minutit.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
200 g – Või
2.50 dl – Pruun suhkur
1.50 dl – Vahukoor
1.50 dl – Nisujahu
0.75 dl – Kakaopulber
0.50 tl – Sooda
0.50 tl – Sool
3 tk – Muna
150 g – Tume šokolaad
1.50 dl – Kreeka pähkel