Krevetid vürtsises koorekastmes

Kreemises kastmes krevetid on hõrk roog igaks puhuks.

Приготовление:

  1. Külmutatud krevetid sulata ja koori ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks.
  2. Sega kausis krevetid, jahvatatud tšillipipar ja 0,5 tl soola. Kuumuta krevetid pannil õlis kiiresti läbi, üks kord ümber keerates. Tõsta kaussi.
  3. Lisa pannile hästi õhukeseks viilutatud sibulad ja küüslauk (4 tk küünt), kuumuta 2 minutit.
  4. Poolita tšillipipar, eemalda seemned ja viiluta hästi õhukeselt. Lisa pannile tšilli ja 0,5 tl soola. Hauta kaane all 3–4 minutit. Lisa õhukesed paprikaviilud ja hauta u 8–9 minuti jooksul pehmeks.
  5. Sega hulka vahukoor ja krevetid, keera kuumus väheseks ja hauta kaane all veel 5 minutit. Sega hulka hapukoor ja koriander, maitsesta soolaga ning kuumuta läbi. Serveeri riisiga.

Nipid ja soovitused

Juurde serveeri soovi korral punast või valget riisi.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
600 g – Koorimata krevetid
2 tl – Tšillipulber jahvatatud
1 tk – Sool
2 spl – Oliiviõli
2 tk – Punane sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Punane paprika
1 dl – Vahukoor
1 dl – Hapukoor
0.50 tl – Koriander värske