Grillitud ürdikrevetid mangosalsaga

Grilli krevette koorituna või koorimata – viimasel juhul jääb koorimise rõõm sööjatele. Koorimata krevettide marinaadi võiks lisada ka hakitud värsket tšillit, kuna koorikust on marinaadil raske läbi imbuda. Kooritud krevette marineerides võiks selle ära jätta ning piisab vaid tunnisest marineerimisajast.

Приготовление:

  1. Sega kausis krevettide marinaad (3 tk küüslauguküünt, laimimahl 2 spl) ja lase külmas maitsestuda 1 tund (kooritud krevetid) kuni üle öö (koorimata krevetid).
  2. Salsa jaoks kuumuta õli pannil, lisa sibul, ingver (1 spl riivitud) ja küüslauk (2 tk küünt), kuumuta, kuni sibul on pehmenenud. Lisa mangokuubikud ja apelsinimahl (1 dl), sega hästi ja pane juurde ka ülejäänud ained. Kuumuta nõrgal kuumusel veel mõni minut, võta tulelt ja lase jahtuda. Lisa hulka hakitud koriander.
  3. Torka krevetid varda otsa ja grilli tasasel tulel koorimata krevette u 10 minutit, koorituid vaid mõni minut mõlemalt poolt. Paku mangosalsaga.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
1 dl – Magus tšillikaste
2 spl – Petersell värske
1 g – Sool
0.50 dl – Oliiviõli
1 tk – Laim
500 g – Krevetid kooritud
Kaste
2 spl – Oliiviõli
1 tk – Sibul
1 tk – Ingver
1 tk – Küüslauk
2 tk – Mango
1 tk – Apelsin
1 spl – Suhkur
1 tl – Sool
0.50 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Koriander värske