Kartuli-kaalikavorm mädarõikaga

Koorene vorm on maitsev niisamagi, kuid sobib hästi ka lisandiks.

Приготовление:

  1. Mõõda koor, piim, 2 purustatud küüslauguküünt ja mädarõigas suurde kastrulisse, maitsesta soolaga ning kuumuta keemiseni.
  2. Koori kartulid ja kaalikas ning lõika hästi õhukesteks viiludeks. Tõsta potti, sega läbi, et viilud kokku ei kleepuks, ja keeda 10 minutit. Vala kõik ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
  3. Suurenda kuumus 220 kraadini ja küpseta veel 30–35 minutit. Kui vorm kipub pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga.

Nipid ja soovitused

Vormi võid algul küpsetada ka koos lihaga ning kui liha on ahjust välja võetud, siis kuumust suurendada ja edasi küpsetada. Kaalikas säilib C-vitamiin edukalt ka kuumutamisel ja oma C-vitamiini rohkuse säilitab see kevadeni. Kaalikale omase mõrkja maitse annab sinepiõli.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
4 dl – Vahukoor
4 dl – Piim
1 tk – Küüslauk
4 spl – Mädarõigas
500 g – Kartul
500 g – Kaalikas
1 g – Sool