Räime-kartulivorm mädarõikaga

Seda vormirooga on lihtne teha, sest enamiku ajast küpseb ta ise ahjus. Kui värskeid räimi ei leia, võid kasutada ka külmutatud räimefileesid või mõne väiksema valge kala fileed. Soovi korral sega muna-kooresegu hulka tsipake Dijoni sinepit.

Приготовление:

  1. Lõika keedetud kartulid viiludeks. Määri ahjuvorm võiga ning lao sinna kihiti kartulitükid ja räimefileed. Pane räimedele veidi mädarõigast, soola ja tilli. Pealmiseks kihiks jäta kartulid, mis puista üle riivsaiaga.
  2. Klopi munad vahukoore ja piimaga lahti (soovi korral lisa ka sinep), vala vormi. Laota pinnale võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni roog on kuldpruun.

KoostisosadПорции:4 порции

Põhikoostisosad
500 g – Räimefilee
10 tk – Kartul
3 tk – Muna
2 dl – Piim
2 dl – Vahukoor
2 tl – Dijoni sinep
1 spl – Mädarõigas
2 spl – Riivsai
1 spl – Või
1 g – Sool