Jõhvikasorbett

Jõhvikasorbett

Приготовление:

  1. Pane jõhvikad vee, suhkru ja vanillikaunaga keema.
  2. Keeda, kuni suhkur on täiesti sulanud.
  3. Jahuta segu, eemalda vanillikaun ja püreesta mass.
  4. Lisa sidrunimahl ja pane segu sügavkülma.
  5. 15 minuti pärast võta segu külmast välja ja vispelda miksriga või sega kahvliga.
  6. Aseta sorbett tagasi sügavkülma ja korda vispeldamist taas 15 minuti pärast, nii veel mõned korrad.

Nipid ja soovitused

Sorbett kipub külmikust välja võttes kiiresti sulama, soovi korral võid massi hulka lisada ka veidi želatiini, et maius paremini koos püsiks. Jõhvika haput maitset saad tasakaalustada näiteks õunamahla lisamisega. Samuti võid sorbeed valmistada teistest koduaia marjadest, sobivad nii külmutatud kui ka värsked marjad.

KoostisosadПорции:6 порции

Põhikoostisosad
3 dl – Vesi
2 dl – Suhkur
1 tk – Vaniljekaun
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
5 dl – Jõhvikad külmutatud