Kalavorm kartuli-brokolipüreega

Seda brittide karjusepirukast inspireeritud ahjuvormi võib teha ka valge kalaga, kuid hästi sobib ka lõhe- või forellifilee.

Приготовление:

  1. Koori püree tarvis kartulid ja keeda soolakas vees pehmeks (u 25 minutit). Nõruta ja tambi pudruks. Lisa või ja sega, kuni see ära sulab.
  2. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda soolakas vees pehmeks (u 15 minutit). Nõruta ja püreesta saumikseriga. Sega brokolipüree kartulipudru hulka, lisa kohvikoor ja klopi sekka muna. Maitsesta soolaga. 3.Täidise jaoks viiluta porru ja tükelda seened. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vesi aurustub. Lisa või ja porru ning hauta porru pehmeks (4–5 minutit).
  3. Laota segu võiga määritud ajuvormi põhja, pane peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga, piserda peale sidrunimahla. Lisa hakitud till. Tõsta kalale kartuli- brokolipüree, silu pealt ühtlaseks. Raputa üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

KoostisosadПорции:4 порции

Püree
6 tk – Kartul
500 g – Brokoli värske
1.50 dl – Kohvikoor
2 spl – Või
1 tk – Muna
50 g – Parmesan
Täidis
700 g – Tilaapiafilee
75 g – Porrulauk
250 g – Kukeseen värske
1 spl – Või
1 spl – Till värske
0.50 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar