Šokolaadikook kookosekreemiga

Šokolaadikook kookosekreemiga

Приготовление:

Põhi:

  1. Sega omavahel kuivained.
  2. Lisa kuubikuteks lõigatud või ning näpi segu ühtlaseks puruks.
  3. Lisa munakollane, sõtku tainaks ja vormi tainas palliks. Kui tainas tundub veidi kleepuv, siis võta väike peotäis jahu, puista see tainapalli peale ning vajuta tainas jahuste kätega lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele.
  4. Tee kahvliga tainasse mõned augud.
  5. Tõsta vorm vähemalt 20 minutiks sügavkülma.
  6. Küpseta 200kraadisel temperatuuril 18–20 minutit. Jäta jahtuma. *Mida külmem on tainas ahju panekul, seda paremini hoiab see küpsemisel vormi (ääred ei vaju alla).

Šokolaaditäidis:

  1. Sulata paksupõhjalises potis šokolaad.
  2. Lisa kookospiim ja või ning sega läbi, nii et tekib ilus läikiv vedel šokolaad. Sega sisse ka rumm.
  3. Jäta segu jahtuma.

Kookosekreem:

  1. Kui avad kookoskoore paki, siis vala pakis olev vedelik ära.
  2. Vahusta omavahel kookoskoor ja suhkur.

Vala jahtunud šokolaaditäidis jahtunud põhjale ning tõsta külma tahenema. Selleks kulub umbes tund. Kata kook kookosekreemiga. Kaunistamiseks võid kasutada röstitud kookoshelbeid ning marju: vaarikaid, viinamarju, põldmarju, kirsse.

KoostisosadПорции:8 порции

Kookosekreem
250 ml – Kookoskoor
0.50 dl – Suhkur
Põhi
3 dl – Nisujahu
0.70 dl – Suhkur
1 g – Sool
120 g – Või
1 tk – Muna
Šokolaaditäidis
200 g – Piimašokolaad
100 g – Tume šokolaad
25 g – Või
1 dl – Kookospiim
0.60 dl – Tume rumm