Mureda põhjaga ploomipirukas

Mureda ja veidi pudiseva, täisteraküpsist meenutava põhjaga pirukas on äärmiselt lihtne ja kodune. Serveerida võib seda nii jäätise kui ka vahukoorega või siis lihtsalt klaasi külma piimaga.

Приготовление:

Põhi:

  1. Tee taheda või tükikesed jahu ja suhkruga näppude vahel pudiks.
  2. Lisa munakollane ning sõtku tainaks.
  3. Vajuta tainas vormi põhja ja võimalikult vormi ääreni ning tõsta täidise valmistamise ajaks sügavkülma. Kui tainas on külm, siis ei vaju see küpsemisel alla.

Täidis:

  1. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lõika veel pooleks.
  2. Sega ploomid tärklise, suhkrute, kaneeli ja kardemoniga ning vala külmas olnud tainale.
  3. Keera vormi ääreni ulatuv tainaosa täidise peale.
  4. Küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhi
200 g – Või
400 ml – Täistera nisujahu
100 ml – Nisujahu
100 ml – Suhkur
1 tk – Muna
Täidis
750 g – Ploom
2 spl – Maisitärklis
1 spl – Vanillisuhkur
3 spl – Fariinsuhkur
2 tl – Kaneel jahvatatud
1 tl – Jahvatatud kardemon