Salat kana ja kõrbesaiapurus paneeritud suvikõrvitsaga

Krõbeda saiapurukoorikuga suvikõrvitsad tasuvad proovimist! Kui juhtub, et sai on kuivama jäänud, siis saad selle roas ära kasutada. Salatipõhjaks kasuta kõikvõimalikku aias leiduvat rohelist.

Приготовление:

Paneeritud suvikõrvitsad:

  1. Rösti sai (3 viilu) ja lase jahtuda.
  2. Murra sai tükkideks, pane koos ürtide, soola ja pipraga köögikombaini ning vurista puruks.
  3. Lõika suvikõrvits umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning klopi munad lahti. Kasta suvikõrvitsaviil munasse, saiapurusse, uuesti munasse ja jälle saiapurusse. Tee nii kõikide viiludega.
  4. Kuumuta pannil õli ning prae suvikõrvitsad mõlemalt poolt krõbedaks. Jäta majapidamispaberile jahtuma.

Salat:

  1. Küpseta kana pannil ning lõika siis viiludeks.
  2. Rebi salatilehed väiksemaks ja pane kaussi.
  3. Koori porgand ning lõika ribadeks.
  4. Lisa õli, sidrunimahl, hakitud maitseroheline, pressitud 1 küüslauguküüs ja maitseained ning sega läbi.
  5. Tõsta salat taldrikule kuhja. Selle peale pane kanaliha- ja suvikõrvitsaviilud.

Nipid ja soovitused

Kana asemel võid salatit serveerida ka erinevate grillil valmistatud juustudega.

KoostisosadПорции:2 порции

Paneeritud suvikõrvitsad
200 g – Suvikõrvits
1 tk – Röstsai
1 spl – Basiilik värske
1 spl – Tüümian värske
1 spl – Till värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 tk – Muna
Salat
250 g – Broilerifilee
2 spl – Lehtsalat
1 tk – Porgand
1 tk – Küüslauk
2 spl – Õli
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Suhkur
1 tk – Maitseroheline