Hapukoore-sõstrakook

Hapukoor on kookide valmistamisel üks tänuväärt toiduaine. Suvisel marjaajal lausa asendamatu. See kook küpseb nagu juustukook – kerkib kohevaks ja suureks ning jahtumisel vajub alla. Kindlasti peaks koogil laskma külmas vähemalt mõned tunnid seista, et ta taheneks. Mida kauem seisab, seda parem ja maitsvam.

Приготовление:

  1. Näpi jahud, küpsetuspulber, suhkur ja või puruks ning puista vormi põhjale. Suru kergelt kokku.
  2. Vahusta munad suhkruga, lisa vaniljekastme pulber ja hapukoor ning mikserda kergelt läbi.
  3. Sega juurde marjad. Vala segu põhjale.
  4. Küpseta 170 kraadi juures ca 1 h ja 5 minutit kuni kook on pealt pruun, kohevaks kerkinud ja veidi võbisev.
  5. Jäta avatud uksega ahju pooleks tunniks jahtuma.
  6. Lase koogil täielikult jahtuda ning aseta siis külma tahenema.

KoostisosadПорции:8 порции

Põhikoostisosad
2 dl – Täistera nisujahu
1 dl – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
1 dl – Demerara suhkur
120 g – Või
2 tk – Muna
1 dl – Suhkur
400 g – Hapukoor
1 dl – Vaniljekastmepulber
3 dl – Punased sõstrad