Marjamarinaadis kalkuni- või broileriliha pannikartulitega

Marjamarinaadis võid kasutada kõikvõimalikke iseloomuga marju, mis lihale maitset annavad. Lisaks tillile võib marinaadi lisada mustasõstralehti. Marjad toonivad liha veidi sinakaks, kuid sellest ei tasu heituda – maitse on suurepärane!

Приготовление:

Marjamarinaad:

  1. Tambi kintsuliha õhemaks.
  2. Vajuta marjad kausis klaasipõhjaga katki. Lisa mesi, õli, hakitud tillivarred ja -lehed, sool ning pipar. Sega korralikult läbi ja mätsi lihatükid kausis marinaadiga kokku.
  3. Jäta ööpäevaks külma maitsestuma.
  4. Küpseta grillil või ahjus.

Pannikartulid seentega:

  1. Kuna selles roas on vaja keedetud kartuleid, siis sobivad hästi ka need kartulid, mis on mõnest toidukorrast üle jäänud. Kasuta kindlasti keedetud ja täielikult jahtunud kartuleid, nii saavad need ilusad krõbedad.
  2. Poolita kartulid ja šampinjonid.
  3. Aja pannil õli korralikult kuumaks. Lao seened ja kartulid, lõikepind allpool, pannile ning küpseta krõbedaks.
  4. Lisa ka pressitud küüslauk (2 küünt) ning sega. Maitsesta soola, pipra ja suveaia ürtidega.

Nipid ja soovitused

Kalkuniliha asemel sobib ka broileriliha.

KoostisosadПорции:4 порции

Pannikartulid seentega
1 spl – Maitseroheline
1 g – Must pipar
1 tk – Küüslauk
1 g – Sool
600 g – Kartul
200 g – Šampinjonid
1 spl – Õli
Marjamarinaad
250 ml – Mustsõstrad külmutatud
600 g – Kalkunikintsuliha
0.50 tl – Must pipar
1 spl – Till värske
1 spl – Mesi
1 tl – Sool
6 spl – Õli